Welkom op de site van de Vereniging Oudheidkamer Twente (OKT)


De Oudheidkamer Twente is een onderzoek- en kenniscentrum voor de geschiedenis van met name de regio Twente.

De Vereniging Oudheidkamer Twente is eigenaar van een grote historische collectie die voor een groot deel in bruikleen is gegeven aan museum TwentseWelle. Deze heeft een behoorlijk deel van onze collectie tentoongesteld in haar museum aan Het Rozendaal 11 in Enschede. Tevens is een deel ondergebracht bij het provinciaal archeologische depot te Deventer. Bij beide organisaties is de collectie te bestuderen en kunnen delen in bruikleen worden uitgegeven. Neem hierover contact op met deze organisaties. Verder hebben we veel later verkregen losse collectiedelen overal in Twente in bruikleen gegeven. 


De OKT heeft een verenigingscentrum genaamd OKThuis aan de Stroinksbleekweg 12B in Enschede. Ingang tegenover de ingang van TwentseWelle.
Hoe te zoeken in de databases van de Oudheidkamer Twente zie onder aan deze bladzijde.

 
BEGIN NIEUWS


BOEKENVEILING

Vrijdagmiddag 28 november om 13.00 uur

De Oudheidkamer organiseert weer een boekenveiling voor alleen OKT-leden*.

Waar:
het OKThuis, Stroïnksbleekweg 12b, 7523 ZL Enschede.

Wanneer:
vrijdagmiddag 28 november 2014 om 13.00 uur. De te veilen boeken zijn op dezelfde dag te bekijken vanaf 10.00 uur. Ook zijn de te veilen boeken te bekijken de dag er voor dus op 27 november 2014 van 18.00 tot 20.00 uur.

De veilinglijst is te downloaden via deze link. De lijst
is uitgebreid met de eerste 48 lots.

Verder is m.b.t. te veilen Friese boeken gewenst dat geïnteresseerden deze boeken vooraf komen bezichtigen omdat ze geen originele omslag meer hebben, maar ooit van een nieuwe kartonnen omslag zijn voorzien.

* Als u nog geen lid bent van de OKT en dit voor deze boekenveiling gaat worden dan gaan we er vanuit dat u tenminste 2 jaar lid blijft van de OKT. 


 
Bekijk film
SCHATBEWAARDER van TWENTE worden?
Bekijk film >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Lees verder...
ACTIVITEITEN

Zie bij het "begin nieuws" hierboven.

EINDE NIEUWS


Overige ZAKEN:

In de linker kolom staan nu ook links naar de door de Oudheidkamer ondersteunde werkgroepen/databanken. Zie
Twentse Taalbank, Twentse Filmbank, en het Poparchief Twente.

NIEUW! Ook in de linker kolom een link naar de bladzijde SCHATBEWAARDERS VAN TWENTE.


Er staan nu reeds vijf uitgaven van de werkgroep "Boerderij-Onderzoek in Twente" van de Oudheidkamer Twente betreffende Richter- en Stadsambten ter downloaden op deze website. Deel 1: Richterambt Delden, deel 2: Richterambt Ootmarsum, deel 3: Richterambt Borne, deel 4: Richterambt Oldenzaal en deel 5: Richterambt Enschede (versie 2). Activeer "downloads" op de linkerkant van deze homepagina of ga direct naar de
bladzijde downloads.

Op deze website kunt u nu ook de oude nieuwsbrieven nog eens bekijken. Activeer "Nieuwsbrief archief" op de linker kant van deze homepagina
of ga direct naar de
bladzijde nieuwsbrief archief. Kijk ook eens naar de rubriek "Gastenboek/vragen" en de inhoud van de tot nu toe uitgegeven verenigingsblad "Tijdschrift 't Inschrien".

Dubbele A6 prentbriefkaarten met een prachtige afbeelding van de "Brulfteneugers op stap". Te koop voor persoonlijk versturen. Opbrengst t.b.v. aankoopfonds van de OKT. 10 kaarten inclusief enveloppe voor € 15,00.
Link naar activiteiten/prentbriefkaarten.


ZOEKEN


ZOEKEN in de database van de onze collectie
(voor zoeken in de teksten van de website: zie onder aan deze bladzijde)

U kunt zoeken in onze collectie door in de lijst aan de linkerzijde van het scherm onder "Mediatheek" of "Museale collectie" op een van de aangegeven collectieonderdelen met de linkermuisknop te klikken. B.v. op "Bibliotheek" of "Munten". Vervolgens wordt in de meesten collectieonderdelen de lijst met de betreffende collectie getoond. U kunt het te zoeken woord invullen in het venster met de tekst "Voer hier uw zoekwoord in ..." en vervolgens met de linker muisknop klikken op de knop met de tekst "Zoeken". Nu komen in een lijst alle collectienummer te voorschijn met veelal de zoekopdracht gemarkeerd weergegeven. Bij een aantal collectienummers is meer tekst te bekijken door op de knop "detail" te klikken. Soms staat er ook een logo van een fototoestel. In dat geval is er bij "detail" ook een afbeelding te bekijken. De resultaten van de zoekopdracht kunnen ook uitgeprint worden door met de linker muisknop op "printversie" te klikken.

Zie voor zeer goede scans van de kaartenverzameling de site van Overijssel in kaart van de Athenaeumbibliotheek en het 
Stadsarchief van DeventerZOEKEN in de database van de boekencollectie 
De index op onze boekencollectie is nu te bekijken en er is in te zoeken op website van
TwentsWelle via 
deze link.
 ZOEKEN in de teksten van de website.

Hieronder kan worden gezocht in de teksten op deze website.
Dus hier kan niet worden gezocht in de database.
  

  
 


Espalda o canada goose outlet la nuca. La Cruz Roja tell el viernes nine de ugg boots clearance usa septiembre que envi al experto para que ayudara a identificar los restos, no para que tratara de determinar la causa de la muerte. Mediante cepillos, miembros del